Naši varilci so usposobljeni za varilska dela različnih zahtevnosti po postopkih MIG/MAG, TIG in točkovno varjenje. Varimo vse vrste jekel in nerjavečih jekel.

Specializirani smo za varjenje po metodah:

VARJENJE

Za kaj se uporablja MIG/MAG varjenje?

MIG/MAG procesi se lahko uporabljajo s komponentami različnih debelin in geometrij, ki so izdelane iz različnih materialov. MIG varjenje je še posebej primerno za neželezne kovine aluminij, magnezij, baker in titan. MAG varjenje se običajno uporablja za varjenje nelegiranih, nizko legiranih in visoko legiranih jekel.

Kakšna je razlika med MIG in MAG varjenjem?

Edina razlika med MIG in MAG je vrsta uporabljenega zaščitnega plina. Sestava zaščitnega plina je pomembna, saj pomembno vpliva na stabilnost loka, prenos kovine, profil zvara, penetracijo in stopnjo brizganja.

Za kaj se uporablja TIG varjenje?

Najpomembnejše aplikacije za TIG varjenje so cevovodi in cevi. Vendar pa se uporablja v številnih panogah, kot so letalska in vesoljska industrija ter industrija pločevine pri varjenju posebej tankih materialov in posebnih materialov, kot je titan.

Kakšen proces je TIG varjenje?

Varjenje z volframovim inertnim plinom (TIG) uporablja toploto, ki nastane zaradi električnega loka. Ta nastane med volframovo elektrodo, ki se ne porabi, in obdelovancem za spajanje kovine v območju spoja in ustvarjanje staljeni var.